38. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás

2015. február 26. és március 1. között csaknem 40. 000 látogatóval és több száz kiállítóval sikeresen lezajlott a 38. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, ahol a Termál – Egészségipari Klaszter Egyesület menedzsment szervezete, a Spa Klaszter Kft. lehetőséget biztosított a klasztertagok számára a közös megjelenésre.

Az idei évben először a Termál - Egészségipari Klaszter és a Dél-alföldi Termálklaszter közösen jelent meg a rendezvényen az Alföld egészségturizmusának népszerűsítése céljából. A két klaszter együttműködésének eredményeként jön létre az Alföld SPA Kelet-Magyarországi Termál Út, mint új turisztikai termék, amelyet a kiállításon is propagáltak. Az „Alföld Spa” brand azért szerveződik, hogy az alföldi egészségturizmus közös jegyeit képviselő, a földrajzilag a Nagyalföldön található fürdők piaci pozícióit segítse.

Az egységes arculati megjelenés Alföld Spa néven valósult meg egy nagyobb standon, ahol a klaszterek mellett 6 társkiállítónak volt lehetősége termékeinek, szolgáltatásainak bemutatására, értékesítésére.

A társkiállítók főbb céljai a termékeik, szolgáltatásaik bemutatása, üzleti kapcsolataik bővítése,  a vásárlók véleményének megismerése, a konkurencia feltérképezése volt, amelyeket a visszajelzések alapján sikerült is megvalósítaniuk.  A társkiállítók sikeresnek értékelték részvételüket az ország legnagyobb turisztikai eseményén és többségük valószínűleg jövőre is meg szeretne jelenni.

Az Alföld SPA Kelet-Magyarországi Termál Út stand társkiállítói:

1.         Nyírbátor Város Önkormányzata - SÁRKÁNY WELLNESS ÉS GYÓGYFÜRDŐ, SÁEKÁNY APARTMAN és KEMPING

2.         Martfű - Termál-Medical Zrt. - MARTFŰ TERMÁL SPA

3.         Sóstó - Gyógyfürdők Szolgáltató és Fejlesztési Zrt. - NYÍREGYHÁZA

4.         Kumánia Gyógyfürdő Kft. - KUMÁNIA KISÚJSZÁLLÁS

5.         Kiskunmajsa – Jonathermál Zrt. - JONATHERMÁL

6.         Debrecen – Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület - DEBRECEN ÉS HORTOBÁGY

7.         DÉL-ALFÖLDI TERMÁLKLASZTER -   Dél-Alföld, Gyula – Dél – alföldi Gyógy és termálfürdők Közhasznú Egyesülete