Nagykun Víz- és Csatornamű Kft. - Akácliget Gyógy- és Strandfürdő

Név: Akácliget Fürdő

Üzemeltető: Nagykun Víz- és Csatornamű Kft

Cím: 5300 Karcag, Fürdő u. 3.

GPS koordináta:

Tel: 06/59-312-353, 06/30-228-0880

Fax:

E-mail: akacligetfurdo@gmail.com

Web: www.akacligetfurdo.hu

Nyitva tartása: minden nap 06:00-20:00 óráig

 

Általános leírás:

Karcagon a Nagykunság fővárosában várjuk valamennyi gyógyulni és pihenni vágyó vendégünket. A város észak-nyugati részén található Akácliget fürdő öt nyitott medencével és három fedett medencével egész évben nyitva áll a helyi lakosok, valamint a településre látogatók részére. A nyitott részen három gyógymedence, egy gyermekmedence és élménymedence áll a vendégek rendelkezésére. Az úszás kedvelőinek a 2013-ban átadott új épületben található szabványméretű uszoda és tanuszoda nyújt lehetőséget a testmozgásra, a kikapcsolódni vágyók pedig a kétterű termálmedencében tölthetik idejüket. Az egészséges életmód hívei wellness részlegünkben töltődhetnek fel, ahol szauna, infraszauna, jakuzzi valamint szolárium áll rendelkezésükre. Szaunánkban rendszeresen szaunaceremóniákat tartunk.

 

Gyógyhatás leírás:

Az Akácliget fürdő gyógyvize a környéken egyedülálló. A gyógyvíz 1497 méter mélyről kerül a felszínre, a kútfejen mért hőmérséklete 70 °C, összes sótartalma 7011 mg/l. Összetételénél fogva kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések kezelésére, nőgyógyászati panaszok enyhítésére, bőrbetegségek gyógyítására, valamint krónikus degeneratív gerinc és ízületi betegségek, kezdődő gerincsérv, törések és ortopédiai műtétek utáni rehabilitációra.

 

Szolgáltatás leírás:

- finnszauna

- infra szauna

- szauna ceremóniák

- jakuzzi

- szolárium

- pedikür-manikür

- reflexológiás talpmasszázs

- masszázs

- aquafitness

- gyógyászat – balneo terápiás kezelések, rheumatológiai járóbeteg szakrendelés

 

Közelben lévő szálláshelyek:

Szállóvendégeink előtt egész évben nyitva áll a fürdőnk területén található két csillagos kemping és a II. osztályú üdülőház, mely 2 apartmanból és 4 db kétágyas zuhanyzós üdülőszobából áll. A kemping területén egyidejűleg 282 fő tud sátorral illetve lakókocsival pihenni-üdülni.

A kemping kiszolgáló egysége egy európai színvonalú központi épület, melyben jól felszerelt konyhák és ebédlő kapott helyet a vizesblokkokon túlmenően. A mozgáskorlátozottak részére nemenként zuhanyzó- wc helyiségek vannak kialakítva. Ebben az épületben a vendégek részére ruha mosás- szárítási lehetőség is biztosított. 

Az üdülőlakások egy műemlék épületben kerültek kialakításra, s egy-egy lakásban egyidejűleg 4 fő pihenhet, üdülhet csendes, zöld övezetű környezetben. Rádió, tv, hűtőszekrény, telefon, jól felszerelt konyha és légkondicionáló berendezés biztosított. Az üdülőszobákban szintén rendszeresítve a rádió, tv, telefon, és légkondicionáló berendezés és egy közös használatú hűtőszekrény. A 2007-ben átadott 10 db faház remek lehetőséget ad nyári táborok megrendezésére.

Az árak tartalmazzák a strandbelépőt a fürdő nyitvatartási idejében.