MNVH - 5136-1/2014/NAKVI

A modern vendéglátás és gasztronómia: felszolgálás, terítés, reggeliztetés, konyhatechnológia

Világbajnok séftől sajátították el a legújabb gasztronómiai és vendéglátói trendeket Debrecenben a Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület tagjai.

 

Számtalan televíziós műsor, folyóirat és internetes oldal foglakozik gasztronómiai illetve vendéglátás szolgáltatási témákkal. A gasztroblogok közelmúltbeli elterjedésével mindenki számára lehetővé vált a kulináris művészetről való nyilvános beszéd, azonban olyan továbbképzés, szakmai bemutató, amely összefoglalna egy-egy terültet akár a konyhatechnológiában, akár a vendéglátás szolgáltatási területén, nincs. Pedig erre egyre nagyobb igény lenne. A szakmai továbbképzést és fejlődést a szakácsok, az étteremvezetők és a felszolgálók egyaránt fontosnak tartják, noha jelenleg Magyarországon erre nincs módjuk és lehetőségük.

A Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület fontosnak érezte, hogy megoldást találjon erre a problémára, így került sor Debrecenben szeptember 15-19. között a „Modern vendéglátás és gasztronómia: felszolgálás, terítés, reggeliztetés, konyhatechnológia” elnevezésű rendezvényre, melynek keretében olyan szakembereket kért fel oktatónak, akik a saját szakterületükön óriási tapasztalattal, ismerettel és elismeréssel rendelkeznek, köztük a Világbajnok Séf Breintenbach Rezsőt és az F&B Manager Molnár Lászlót.

Volt olyan szakember, aki 35 éves szakmai múlttal is tanult új dolgokat a kurzuson és elégedetten távozva, jelezve a következő kurzuson való részvételi szándékát.” – foglalták össze tapasztalataikat a rendezvény szervezői.

Az ételek elkészítését követően a résztvevők elfogyaszthatták a saját maguk által elkészített ételeket. A tanfolyamok zárásaként minden nap Tanúsítvány kaptak, melyek átadását az adott nap oktatója végezte.

 

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségének értékelése és javaslata alapján az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Finanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító hatóságának jóváhagyásával valósult meg. ***

 

Darányi Ignác Terv

Az európai uniós fejlesztési és nemzeti költségvetési forrásokat is felhasználó Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Programját azért indította útjára 2012-ben a magyar kormányzat, hogy több átfogó, egymással szorosan összefüggő területen – agrár- és élelmiszergazdaság, vidékfejlesztés, környezet- és természetvédelem – támogassa a vidéki Magyarország fejlődését.

A Darányi Ignác Terv kiemelt célkitűzései közé tartozik a vidék népességmegtartó és foglalkoztatási erejének, valamint a magyar mezőgazdaság versenyképességének növelése annak érdekében, hogy minél több és jobb minőségű élelmiszert állítsanak elő a magyar termelők. 

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében összesen mintegy 1300 milliárd forintnak megfelelő támogatás került-kerül felhasználásra a vidéki élet minőségének javítására.

A Darányi Ignác Tervről további információkat a www.umvp.eu  weboldalon találhat!

Letölthető dokumentumok
MNVH - 5136-1/2014/NAKVI | Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/clients/client68/web257/web/includes/common.inc:2748) drupal_send_headers() függvényben (/var/www/clients/client68/web257/web/includes/bootstrap.inc 1232 sor).
  • PDOException: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1142 INSERT command denied to user 'c68_teke'@'localhost' for table 'watchdog': INSERT INTO {watchdog} (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (:db_insert_placeholder_0, :db_insert_placeholder_1, :db_insert_placeholder_2, :db_insert_placeholder_3, :db_insert_placeholder_4, :db_insert_placeholder_5, :db_insert_placeholder_6, :db_insert_placeholder_7, :db_insert_placeholder_8, :db_insert_placeholder_9); Array ( [:db_insert_placeholder_0] => 0 [:db_insert_placeholder_1] => cron [:db_insert_placeholder_2] => Attempting to re-run cron while it is already running. [:db_insert_placeholder_3] => a:0:{} [:db_insert_placeholder_4] => 4 [:db_insert_placeholder_5] => [:db_insert_placeholder_6] => http://termalegeszsegipariklaszter.hu/hu/mnvh-5136-12014nakvi [:db_insert_placeholder_7] => [:db_insert_placeholder_8] => 54.226.58.177 [:db_insert_placeholder_9] => 1547896436 ) dblog_watchdog() függvényben (/var/www/clients/client68/web257/web/modules/dblog/dblog.module 160 sor).

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.