Hajdúnánási Gyógyfürdő

Hajdúnánási Gyógyfürdő

Az 1962. július 15.-én megnyitott strand (Városi Fürdő) létét az 1019 méter mélyről feltörő 67°C-os gyógyvíznek köszönheti.

2018- ban a város elnyerte a Gyógyhely minősítést.

Nemcsak kikapcsolódásra nyújt nagyszerű lehetőséget a zöld övezetes fürdő, hanem az egészben elérhető fürdőgyógyászati kezelések is a már meglévő problémákra vagy preventív célzattal igénybe vehető.

Wellness: talpmasszázs, csokoládé masszázs, lávaköves masszázs, kényeztető masszázs, sportmasszázs, finn szauna, infra szauna, gőzkabin.

A 14 ha fürdő területén több szállás lehetőséggel rendelkezünk: Korona ház, Termál szálló, kempingezési lehetőség (sátor, lakóautó)

 

 

Fürdő

Hajdúnánási Gyógyfürdő

Információk

Már az 1930-as években megállapították, hogy a város területe alatt gazdag hévíz-kincs rejtőzik, de csak az 1950-es években nyílt lehetőség a kiaknázására. A fúrások nyomán 1958. november 5.-én felszínre törő vizet egy – már meglévő csónakázó tóba – vezették és itt fürödtek mindaddig, amíg az új strand fel nem épült. Azt követően a tó környékét és a közepén levő kis szigetet parkosították, fásították, üdülő házakat építettek. A fahíd, ami összeköt a szigettel, minden arra járóban romantikát ébreszt: a susogó nádas, a vízen ringatózó csónakok, emberek tucatjait vonzza.

Az 1962. július 15.-én megnyitott strand (Városi Fürdő) létét az 1019 méter mélyről feltörő 67°C-os gyógyvíznek köszönheti.

A föld mélyéből feltörő nagy só koncentrációjú nátrium-kloridos, jódos-brómos ásványvíznek az összes oldott szilárd ásványi-anyag tartalma 7981 mg/liter, 1989-ben nyilvánították gyógyvízzé. E gyógyvíz elsősorban ízületi, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas.

Hajdúnánás az ország északkeleti régiójában Debrecentől 40 km-re, Nyíregyházától 27 km-re található, az M3 autópálya lehajtótól 5 percre található.

Hajdúnánás városa Hajdúszoboszló és Debrecen mellett Hajdú-Bihar megye harmadik fürdővárosa.

A strand 14 hektáros területe csendes, árnyas parkosított zöld területeivel kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak.

2018- ban a város elnyerte a Gyógyhely minősítést.

Nemcsak kikapcsolódásra nyújt nagyszerű lehetőséget a zöld övezetes fürdő, hanem az egészben elérhető fürdőgyógyászati kezelések is. A már meglévő problémákra vagy preventív jellege elérhető kezelések:

Medence fürdő, kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas kádfürdő, orvosi gyógymasszázs, tangentor, víz alatti csoportos gyógytorna, 18 év alatti gyógyúszás, egyéni gyógytorna, csoportos gyógytorna, Mckenzie torna, fizikoterápia.

Wellness kezelések: talpmasszázs, csokoládé masszázs, lávaköves masszázs, kényeztető masszázs, sportmasszázs